Jäsentalot

Suomen Kulttuuritalot ry

Jäsentalot

Jäsentalot listattu aakkosjärjestyksessä sijaintikaupungin mukaan.

Espoon kulttuurikeskus

Espoo

Espoon kulttuurikeskus on esittävän taiteen ja kulttuurielämän päänäyttämö Espoossa. Tapiolan keskustassa sijaitseva kulttuurikeskus soveltuu erinomaisesti myös suurten juhlien ja kokousten pitopaikaksi. Tule irtiottoon arjesta! Koe Tapiola Sinfoniettan konsertit, Espoon Kaupunginteatterin vierailuesitykset, April Jazz, Espoo Ciné, Kutitus, PianoEspoo, VocalEspoo ja paljon muuta!

Aleksanterin teatteri

Helsinki

Aleksanterin teatterista löytyy monenlaisia tiloja niin suuria yritysseminaareja kuin vaikkapa pieniä häitä varten ja tietenkin erilaisia esityksiä varten. Tilaa löytyy myös jumppareille ja tanssijoille sekä toimiston tarpeessa oleville. Yli 135-vuotiaan talon tilat ovat poikkeuksellisen kauniit ja taipuvat moneen, vaikka ikä toki hieman jäykistää.

Maksulliset yleisötilaisuudet
Onko sinulla oiva käsikirjoitus, erinomainen ohjaaja ja loistavat esiintyjät mutta sopiva esiintymispaikka puuttuu? Aleksanterin teatterin lava taipuu niin oopperoihin, puheteatteriin ja tanssiesityksiin kuin levynjulkkareihin, monologeihin tai stand-upiin. Tämä on teidän salinne – sen verran pieni, että se on kotoisa, mutta niin loistelias, että se antaa upeat puitteet suuremmallekin esitykselle. Apunanne on aina tekninen- sekä aulapalvelu- ja ravintolahenkilökunta. Katsojia saliin mahtuu 450.

Seminaarit
Aleksanterin teatterin kauniit historialliset tilat aivan Helsingin keskustassa tarjoavat seminaareille jotain auditoriota parempaa. Katsomoomme mahtuu maksimissaan 450 vierasta ja teatterisalissa käytössä ovat langattomat mikrofonit, äänentoistojärjestelmä, valkokangas ja videotykki. Seminaarin hintaan sisältyvät av-laitteisto sekä aulapalvelussa ja tekniikassa tarvittava henkilökunta.

Kauttamme järjestyvät niin catering- kuin ohjelmapalvelutkin. Tilaisuuden voi aloittaa esimerkiksi aamupalalla yleisölämpiössä ja lopettaa kuohuviinitarjoiluihin teatterin aulassa. Pitkiä seminaaripäiviä voi keventää musiikilla tai esittävien taiteenalojen ammattilaisten lyhyellä show’lla. 

Teatterin esitystoiminta keskittyy ilta-aikaan. Päiväsaikaan sijoittuville tapahtumille meiltä löytyy usein tilaa lyhyelläkin varoitusajalla!

Esitysten yhteydessä
Aleksanterin teatterin ohjelmisto on laaja ja monipuolinen. Tutustu tarjontaamme ja tuo asiakkaasi teatteriin tai järjestä yrityksen pikkujoulut meillä! Esityksen oheen on mahdollista räätälöidä erilaisia kokonaisuuksia.

Unelmiesi juhlat
Teatterimme lava on toiminut menestyksekkäästi myös häiden ja pyöreiden vuosien juhlapaikkana. Ikimuistoisessa ympäristössä on mahdollista järjestää jopa 100 hengen juhlat ruokailuineen. Teatterin henkilökunta huolehtii tarvittaessa puolestasi juhlien järjestämisestä alusta loppuun toiveidesi mukaisesti. 

Ohjelmistopalvelut
Meidän kauttamme on mahdollista hankkia tilaisuuteesi erilaisia ohjelmallisia osuuksia. Laaja kontaktiverkko esiintyvän taiteen ammattilaisiin ja kokemus teatteritoiminnasta takaavat, että kauttamme saat sopivan ohjelman – oli sitten kyse lyhyestä kevennyksestä tai koko illan juontokeikasta.

Kulttuuritalo

Helsinki

Helsinkiläinen Kulttuuritalo on jo 60 vuoden ajan tanssittanut ja viihdyttänyt kansaa Sturenkadulla.

Mitä yhteistä on Jimi Hendrixillä, Led Zeppelinillä, Ella Fitzgeraldilla, Frank Zappalla ja Robinilla? Kaikki ovat soittaneet Kulttuuritalon eli Kultsan legendaarisella päälavalla, Aalto-salissa. Alvar Aallon suunnittelema Kulttuuritalo sykkii edelleen tiheästi suomalaisen musiikkielämän ja tapahtumamaailman keskellä.

Koko kansan Kultsa on modernilla esitys- ja kokoustekniikalla varusteltu avoin kulttuuri- ja tapahtumapaikka. Talossa on kaiken kaikkiaan 13 erilaista tilaa, jotka soveltuvat erilaisille tapahtumatuotannoille, kokouksille ja juhlille. Kulttuuritalo sijaitsee Helsingin Kalliossa, hyvin yhteyksien varrella Linnanmäen huvipuiston kupeessa.

Vuonna 1958 käyttöön vihitty Kulttuuritalo on vetänyt salit täyteen konserttiväkeä ja rokkaavaa nuorisoa jo 1960-luvulta lähtien. Talolla on merkittävä asema niin suomalaisessa musiikinhistoriassa kuin myös suomalaisessa arkkitehtuurissa.

Alvar Aallon kädenjälkii näkyy erityisesti talon kaarimaisessa muodossa ja orgaanisissa yksityiskohdissa. Talkootyöllä toteutettu Kultsa on ainutlaatuinen esimerkki käsityön ja yksityiskohtien voimasta.

Tule tutustumaan taloon, tule keikalle, järjestä kokous tai tule vaikkapa lounaalle. Kultsa odottaa Sinua.

Musiikkitalo

Helsinki

Musiikkitalo on kaikille avoin konserttikeskus ja kohtauspaikka. Musiikkitalo on täynnä tapahtumia, aamusta iltaan. Tervetuloa – sellaisena kuin olet!  

Talo täynnä tapahtumia
Musiikkitalo on kaikille avoin konserttikeskus ja kohtauspaikka Helsingin keskustassa.

1704-paikkaisen, erityisesti akustiselle musiikille suunnitellun Konserttisalin lisäksi talossa on viisi pienempää salia: Black Box, Camerata, Organo, Sonore ja Harjoitussali Paavo sekä Ravintola – Klubi, joilla kaikilla on erilainen käyttötarkoitus ja erilainen, tarkoituksenmukainen akustiikka.

Kauden aikana, syyskuusta – toukokuuhun, Musiikkitalossa järjestetään noin 70 -100 konserttia tai muuta tapahtumaa kuukaudessa.  

Konserttikalenterista löytyy tapahtumia joka makuun: klassisesta kansanmusiikkiin ja jazzista poppiin.

Musiikkitalo ei sulje oviaan kesälläkään, vaan talosta löytyy tapahtumia ja toimintaa ympäri vuoden.

Muutakin kuin musiikkia
Musiikkitalon julkisiin tiloihin: lämpiöihin, kahvilaan, ravintolaan, Taidemyyntimöön ja Sibelius-Akatemian kirjastoon ovat niin kaupunkilaiset kuin turistitkin tervetulleita viettämään aikaa, vaikka lippua illan konsertteihin ei olisikaan ostettuna.

Musiikkitalosta löytyy myös kaupungin paras klassisen musiikin levykauppa, Fuga.

Päätoimijat
Musiikkitalon päätoimijat ovat Helsingin kaupunginorkesteri, Radion sinfoniaorkesteri ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemia.

Talon päätoimijoiden lisäksi vuokraamme tilojamme ulkopuolisille tapahtuma – ja konserttijärjestäjille.

Tervetuloa viihtymään Musiikkitaloon!

Hyvinkääsali

Hyvinkää

Hyvinkääsali on kulttuuri- ja seminaarikeskus, joka tarjoaa monipuolisia konsertti-, kulttuuri- ja tapahtumapalveluita. Talo on valmistunut vuonna 1987. Varsinainen sali toimii 430 hengen konserttisalina tai kokousareenana sekä seminaari- ja koulutusauditoriona. Konserttiohjelmistossa on vaihtoehtoja moneen makuun viihdekonserteista rokkiin ja standupiin. Hyvinkääsalin avarat aulatilat mahdollistavat konserttien ja kokousten lisäksi messujen sekä erilaisten työpajojen sekä isompien yritysjuhlien järjestämisen jopa 700 hengelle. 

Kulttuuritalo Virta

Imatra

Arkkitehti Arto Sipisen suunnittelema upea, valkoinen, kvartsihiekasta ja Imatran graniitista rakennettu rakennus kohosi kaupungintalon viereen Vuoksen varrelle 1986. Vuonna 2011 Taideviikon avajaisten yhteydessä talolle annettiin nimeksi Kulttuuritalo Virta.

Kulttuuritalo Virrassa tapahtuu ympäri vuoden. Monipuolinen talo tarjoaa Karelia- ja Kaleva -salien sekä ulkoauditorio Vuoksen konsertit ja tilaisuudet, pääkirjaston palveluineen ja tapahtumineen, modernin Taidemuseon laadukkaine näyttelyineen, kaupungin historiaa esittelevän kaupunginmuseon sekä kattavan valikoiman moderneja kokous-, kokoontumis- ja juhlatiloja.

Talossa sijaitsee myös Virta-opisto, joka pitää sisällään musiikki- ja työväenopiston. Ravintolapalvelut löytyvät Kulttuuritalo Virran 2. kerroksesta kauniine vuoksinäköaloineen.

Järvenpää-talo

Järvenpää

Järvenpää-talo, monikäyttöinen kulttuuri- kokous- ja kongressikeskus sijaitsee kaupungin keskustassa, rautatieaseman ja kävelykadun tuntumassa.

Akustiikaltaan maamme parhaimpiin kuuluvassa Sibelius-salissa ja Juhani Aho -salissa järjestät näyttävät tilaisuudet konserteista ja kokouksista yritysjuhliin. Salien lisäksi talosta löytyy useita juhla-, kokous- ja näyttelytiloja.

Järvenpää-talosta löytyy myös intiimi Kellariteatteri, joka toimii Järvenpään Teatteri ry:n päänäyttämönä.

Talon helmi on Sibelius-Sali, 562 paikkainen korkeatasoinen ja akustiikaltaan erinomainen auditoriomallinen sali, jossa järjestetään konsertteja, kokouksia, koulutus- ja kongressitilaisuuksia sekä teatterinäytöksiä.

Kulttuuri- ja kongressikeskus Kaukametsä

Kajaani

Linjakkaasta rakennustyylistään runsaasti huomiota ja tunnustusta saaneessa Kajaanin kongressi- ja kulttuurikeskuksessa järjestetään vuosittain yli 400 erilaista tilaisuutta; kokouksia, koulutuksia, konsertteja, kulttuuritilaisuuksia ja juhlia. Kaukametsän kokonaisuuden muodostavat kongressi- ja kulttuuripalvelut, Kaukametsän opisto, Kainuun Musiikkiopisto, Kaukametsän tilausravintola, hotelli Scandic Kajanus sekä vesiliikuntakeskus Kaukavesi.

Kangasala-talo

Kangasala

Kangasala-talo on kaikille avoin tapahtumien ja kulttuurin keskus Kangasalan ydinkeskustassa, 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereelta. Talo tarjoaa vierailleen elämyksellistä koettavaa musiikista teatteriin ja elokuviin sekä taidenäyttelyistä koko perheen tapahtumiin. Tapahtumajärjestäjälle Kangasala-talossa on erinomaiset puitteet. Vuosittain talossa järjestetään lähes 500 tapahtuma joissa käy yli 50 000 vierasta.

Talon sydän on noin 300-paikkainen Kangasala-sali, jonka ohjelmisto on erittäin monipuolinen: konsertteja rokista klassiseen, teatteria, stand up -komiikkaa, tanssia, musikaaleja ja festivaaleja. Konserttisali on intiimitunnelmainen tapahtumapaikka, jossa on erinomaisen muunneltava akustiikka ja kattava esitystekniikka.

Kangasala-sali on myös Kangasalan oman elokuvateatterin K-Kinon koti. Konserttisalin akustiikassa pääsevät etenkin musiikkielokuvat ja äänitehosteet oikeuksiinsa.

Kangasala-talossa toimiva Kimmo Pyykkö -taidemuseo järjestää vuosittain kolme vaihtuvaa näyttelyä. Niiden lisäksi kolmannen kerroksen pysyvä näyttely Pitkän matkan ateljee esittelee kuvanveistäjä, professori Kimmo Pyykön taidetta ja uraa.

Kangasala-talo Oy tarjoaa myös kokous-, juhla- ja ohjelmapalveluja. Käytössä ovat Kangasala-salin lisäksi Galleria, Kangasalan kaupungin valtuustosali ja talon aulatilat. Kaikissa tiloissa toimii ajanmukainen kokoustekniikka. Ravintolapalveluista vastaa Kulttuuriravintola Jalmari.

Vuoden 2015 alussa avattu Kangasala-talo on rakennuksena mieleenpainuva betoniarkkitehtuurin taidonnäyte, joka herättää huomiota ruosteensävyisellä julkisivullaan ja veistoksellisella olemuksellaan. Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komosen suunnittelemalle Kangasala-talolle myönnettiin Vuoden betonirakenne 2015 -palkinto ja Betonijulkisivu 2015 -arkkitehtuuripalkinto. Rakennus oli ehdolla vuoden 2015 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi.

Kangasala-talo https://kangasala-talo.fi/
Kimmo Pyykkö -taidemuseo https://kimmopyykkotaidemuseo.fi/
K-Kino https://k-kino.fi/

Kuohunharjuntie 6
36200 Kangasala
040 773 0148
info@kangasala-talo.fi

Keuda-talo

Kerava

Keuda-talo on innostava, aktiivinen ja yksilöllinen kulttuuritalo keskellä sirkuskaupunki Keravaa. Päivisin Keuda-talossa järjestetään pääosin koulutus-, kokoustilaisuuksia. Iltaisin ja viikonloppuisin talon täyttävät erilaiset tapahtumat, kuten konsertit, teatteriesitykset ja tanssinäytökset. Suurin osa tapahtumista järjestetään 392 istumapaikan Kerava-salissa, jota Keuda ylläpitää yhteistyössä Keravan kaupungin kanssa. Tapahtumat toimivat myös monialaisena oppimisympäristönä Keudan opiskelijoille. Keudan arvojen mukaisesti me Keuda-talossa arvostamme, sitoudumme ja onnistumme.

Musiikkikeskus Snellman

Kokkola

Kokkolan Musiikkikeskus Snellman on perinteinen konserttien pitopaikka (jo vuodesta 1981) ja se tunnettiin aikaisemmin nimellä Snellman-sali. Nyt tilat ovat remontissa ja uutta valoisaa tilaa tulee vajaan 1000m2 verran, saamme mm. uuden pienemmän 105 paikkaisen Fordell-salin, lisää aulatilaa, 2 orkesterilämpiötä, huoneet kapellimestarille ja solistille sekä Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin harjoitus- ja hallintotilat. Myös ravintolamme uusiutuu 156 paikkaiseksi kahvilaksi.

Musiikkikeskus Snellman on Kokkolan kaupungin omistama ja Kokkolan kulttuuritoimen hallinnoima tila, jossa järjestetään konsertteja, kokouksia, stand uppia sekä muita tilaisuuksia. Saleista suuremman Snellman-salin kehutun akustiikan suunnitteli Mauri Parjo. Remontin jälkeen Musiikkikeskuksen saavutettavuus ja esteettömyys parantuvat huomattavasti, ne ovatkin arvoasteikkomme tärkeimmästä päästä. Nyt kaikki tilamme ovat nykyvaatimusten mukaiset. Samalla uusitaan 1980-luvun tekniikka tämän päivän tarpeita vastaavaksi. Iso salimme tulee saamaan myös akustiikkaa hillitsevät verhot bändikeikkoja varten sekä pari uutta ansasta eri trussia kattoon.

Musiikkikeskus Snellman tulee olemaan Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri kotisali ja myös tärkein konserttitila alueellamme. 500 paikkainen iso sali on muunneltavuudeltaan poikkeuksellisen monipuolinen. Siellä voidaan järjestää niin messuja, konsertteja ja keikkoja, tanssiaisia, lastentilaisuuksia kuin kokouksiakin vain pienillä muutoksilla. Tervetuloa pitämään elämäsi tilaisuus Kokkolassa.

Musiikkikeskus Snellman – koetaan yhdessä

Kouvolan kulttuuritalot

Kouvola

Kulttuurin ja kokoukset kohtaavat Kouvolan kulttuuritaloilla, 1980-luvulla valmistuneissa, arkkitehtonisesti kiinnostavissa rakennuksissa.

Suomen upeimmaksi postmodernistiksi rakennukseksi tituleerattu Kouvolatalo sijaitsee Kouvolan keskustan välittömässä läheisyydessä, vain 1 kilometrin päässä Matkakeskukselta. Talo sijaitsee vehreä puiston keskellä museokorttelin vieressä. Rakennuksen on suunnitellut arkkitehti Erkki Valovirta. Rakennuksessa on 84 kulmaa, jotka antavat talolle eri ilmeen eri suunnista lähestyttäessä. Rakennus valmistui kahdessa osassa vuosina 1982 ja 1987.

Monenlaiseen käyttöön soveltuvassa Simelius-salissa on istumapaikkoja 311+3. Avara sali, loivasti laskeutuva katsomo ja tilava näyttämö mahdollistava erilaiset näytökset ja tilaisuudet. Honka-Sali on 70-paikkainen auditorio, jonka edustalla olevaa aulatilaa voi käyttää esittelytilana. Pienemmille kokouksille ja ryhmätöille on neljä kokoustilaa. Kaikkiin tiloihin saadaan nykyaikaiset AV-laitteet ja kokousjärjestelyt tehdään asiakkaan toivomusten mukaan. Talossa on avoin langaton verkkoyhteys. Salit ja tilat on nimetty paikallisten kulttuurivaikuttajien mukaan tai rautatiehen liittyen.

Kouvola-talosta on kokoustilojen lisäksi myös tanssisali, Poikilo-museot sekä Pohjois-Kymen musiikkiopiston ja Kouvolan kansalaisopiston opetustiloja. Talossa toimii myös kahvila-ravintola Sävel Bistro. Ulkoalue ja pihanäyttämö soveltuvat kesäisin esitysten ja juhlien pitopaikaksi.

Vuolaana virtaavan Kymijoen rannasta kohoava Kuusankoskitalo on monien mahdollisuuksien kokoontumispaikka ja erinomainen estradi elämyksille. Kuusakoskitalon on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Brunow & Maunula ja se valmistui 1985. Kuusankoskitalo sijaitsee lyhyen ajomatkan päässä Kouvolan keskustasta.

Akustiikastaan kiitosta saaneessa Kuusaasalissa on 481+5 paikkaa. Teatterinäyttämönäkin käytettävä, puoliympyrän muotoiseen Voikkaasaliin mahtuu 220+6 henkilöä. Kummatkin salit ovat erinomaisia seminaarien, asiakastilaisuuksien ja juhlien pitopaikkoja. Pienemmille kokouksille on neljä kokoushuonetta. Tilat on nimetty Kuusankosken kaupunginosien ja kylien mukaan.

Kaikkiin tiloihin saadaan nykyaikaiset AV-laitteet ja kokousjärjestelyt tehdään asiakkaan toivomusten mukaan. Talossa on avoin langaton verkkoyhteys. Siirrettävillä desibeliseinillä kokoushuoneet voidaan jakaa kahtia, esimerkiksi ryhmätöitä varten.

Kuusankoskitalossa voit myös nauttia konserteista, teatteriesityksistä ja kuukausittain vaihtuvista näyttelyistä. Talossa toimii kahvila Valkama. Alakerrassa on lisäksi harjoitus- ja harrastetiloja. Aivan läheisyydessä ovat myös elokuvateatteri ja kirjasto.

Kuhmo-talo

Kuhmo

Kuhmo-talo on vuonna 1993 avattu Kuhmon kulttuurikeskus. Suuri salimme, Lentua-sali, on suunniteltu erityisesti Kuhmon Kamarimusiikin tarpeisiin ja sen 668 istumapaikkaa tarjoavat akustiikaltaan verrattoman ja visuaalisesti kauniin elämyksen. Sali muuntuu hyvin erilaisiin tarpeisiin. Talvisin pääpaino on kevyessä musiikissa, mutta myös tanssiryhmät ja teatterit vierailevat talossa säännöllisesti. 99 hengen Pajakka-sali toimii erityisesti kokoustilana, mutta myös jazz ja teatteri sopii siihen mainiosti. Sali on myös Kuhmon musiikkiopiston pääsali. Vaikka kesä on Kuhmo-talon tärkein sesonki, talo on noin 250 vuosittaisella tapahtumallaan aktiivinen toimija myös Kainuun talvessa.

Kuusamo-talo

Kuusamo

Täyden palvelun kulttuuri- ja kongressikeskus kaupungin keskustassa.

Me Kuusamotalossa haluamme tarjota asiakkaillemme ainutlaatuisia kokemuksia ja elämyksiä. Kuusamotalon innostava miljöö ja Kuusamon rikas luonto antavat jokaiselle tilaisuudelle ainutkertaisen tunnelmansa. Monipuolinen kulttuuri- ja kongressikeskus kutsuu keskittymään, rauhoittumaan ja rentoutumaan.

Etsitkö helposti saavutettavaa kokouspaikkaa tai oletko järjestämässä ikimuistoisia juhlia? Kuusamotalosta löytyy tila niin isolle kuin pienelle tapahtumalle – juuri sinun ja teidän tarpeiden mukaisesti. Tilat ovat muunneltavissa ja räätälöimme mielellämme teille ainutlaatuisen tilaisuuden.

Lahden Sibeliustalo

Lahti

Lahden Sibeliustalon ainutlaatuisissa puitteissa kauniin Vesijärven äärellä järjestetään vuosittain useita konsertteja ja tapahtumia, yritysten vuosijuhlia, gaala-illallisia, palkintojuhlia, syntymäpäiviä ja hääjuhlia. Sibeliustalo on noteerattu kansainvälisissäkin arvosteluissa korkealle. Wall Street Journal nosti sen Euroopan viiden parhaimman ja The Guardian maailman kymmenen arvostetuimman konserttisalin joukkoon.

Rakennuksen vanhassa osassa toimivassa Finlandia-klubissa on katu-uskottavuutta sadan vuoden ajalta; vanhasta tehdashallista saneeratussa salissa on juuri oikea tunnelma kaikenikäisille musiikinnälkäisille.

Lahden Sibeliustalo on osa KOKO Lahti Oy:tä, jonka brändit (myös Lahden Messut, Lahden Konserttitalo ja Piano Paviljonki) tarjoavat monipuoliset ja muuntuvat tapahtumatilat ja tuotantopalvelut 10-20 000 hengen tilaisuuksille Lahdessa upean luonnon äärellä.

Lappeenranta-sali

Lappeenranta

Lappeenrannan kaupungintalossa sijaitseva kaunis Lappeenranta-sali on suosittu kongressien ja konserttien pitopaikka. Kaupungintalolla on myös runsaasti pienempiä kokoustiloja, aula- ja näyttelytilaa sekä ravintola.

Keskeinen sijainti ja runsaat aputilat tekevät Lappeenranta-salista loistavan paikan kongresseille ja seminaareille. Nykyaikainen ja monipuolinen esitystekniikka ja teknikot tekevät esityksistä selkeitä ja toimivia.

Vieressä sijaitseva kauppakeskus Iso-Kristiina pitää sisällään lukuisia kauppoja ja ravintoloita. Kauppakeskuksessa sijaitsee myös Lappeenrannan Kaupunginteatteri ja elokuvateatteri. Vieraiden tasokkaasta majoittamisesta huolehtii myös vieressä sijaitseva Original Sokos Hotel Lappee.

Ravintolapalveluista vastaa Fazer Food Services Oy , joka järjestää esimerkiksi kahvi- ja cocktail-tilaisuuksia kaupungintalolla, jopa 900 henkilölle. Ravintola Willhelmiina tarjoaa lounaan tai päivällisen 200 henkilölle.

Lappeenranta-sali on Lappeenrannan suurin konserttisali. Salissa järjestetään vuosittain kymmeniä klassisen ja kevyen musiikin konsertteja. Suomen viihdemaailman tähdet ovat ottaneet Lappeenranta-salin osaksi konserttikiertueitaan. Salin monipuoliseen ja nykyaikaiseen esitystekniikkaan on helppo lisätä ja ripustaa omaa tekniikkaa ja lava on mahdollista verhottaa mustilla verhoilla. Lappeenranta-sali toimii Lappeenrannan kaupunginorkesterin kotisalina ja joka kolmas vuosi salissa järjestetään Lappeenrannan valtakunnalliset laulukilpailut.

Lieksan kulttuurikeskus

Lieksa

Brahe-salissa (400 paikkaa) järjestetään konsertteja, teatteriesityksiä, elokuvia, juhlia sekä luento- ja koulutustilaisuuksia ja aulatiloissa taidenäyttelyjä.

Kulttuurikeskuksessa sijaitsee myös kaupungin nuorisotilat, kokoushuone Simpauttaja sekä monitoimisali.

Mikkelin Mikaeli

Mikkeli

Konsertti- ja kongressitalo Mikaeli on professori Arto Sipisen suunnittelema, suomalaisen arkkitehtuurin upea taidonnäyte. Vuonna 1988 valmistunut rakennus sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Pankalammen rannalla, Hanhilammen luonnonsuojelualueen tuntumassa. Kaupungin keskustaan on Mikaelista matkaa noin kilometri.

Talon materiaaleina käytetyt lappilainen Tervolan marmori, lämmin messinki ja koivuiset kalusteet luovat sisätiloihin lämpöisen ja lähes idyllisen tunnelman.

Mikaelin valoisat ja avarat tilat tarjoavat oivallisen ympäristön monenlaisille tapahtumille isoista konserteista ja kongresseista pienempiin tilaisuuksiin.

Nurmes-talo

Nurmes

Nurmes on kokoonsa nähden vilkas kulttuurikaupunki. Kaupungin kulttuuripalvelut toimivat Nurmes-talossa, jossa sijaitsevat kaupunginkirjasto, galleria Tyko, Hannikaisen sali ja Kötsin museo. Talosta löytyy tilaa myös tanssi- ja musiikkiharrastuksille.

Nurmes-talon on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Helasvuo & Co. Talo otettiin käyttöön tammikuussa 1991. Sisätiloista avautuvat upeat järvi- ja harjumaisemat ovat olennainen osa rakennuksen arkkitehtuuria.

Kulttuuritalo Valve

Kulttuuritalo Valve on monipuolinen kulttuuritoiminnan estradi, työtila ja olohuone Oulun kaupungin keskustassa. Valve edistää taiteen ja kulttuurin toimintaedellytyksiä sekä ylläpitää toimitiloja tapahtumien, tilaisuuksien ja harrastustoiminnan järjestäjille.

Kulttuuritalo Valve on osa Oulun kaupungin kulttuuripalveluja ja sen toimintaan kuuluu lastenkulttuurin sekä kulttuurin hyvinvointipalvelujen kehittäminen koko kaupungin alueella. Valve toimii yhteistyössä kolmannen sektorin sekä tapahtumien tuottajien kanssa. Kulttuuritalo Valve vie kulttuuripalveluja kaupunginosiin sekä tukee kulttuuritoimintaa alueilla.

Oulun Musiikkikeskus

Oulun Musiikkikeskus sijaitsee Karjasillan kaupunginosassa. Keskus muodostuu kahdesta kokonaisuudesta, jotka ovat vuonna 1983 valmistunut Madetojan sali ja vuonna 1991 valmistunut Tulindbergin sali opetustiloineen.

Musiikkikeskuksen yleissuunnittelusta on vastannut Arkkitehtitoimisto Uki Heikkisen arkkitehti Matti Heikkinen. Akustiikan asiantuntijana on toiminut arkkitehtiprofessori Alpo Halme

Musiikkikeskuksen toimintaa johtaa tapahtuma-aluepalvelut, joka myös vuokraa tiloja monipuolisiin tapahtumiin. Lisäksi Musiikkikeskuksessa toimivat Oulu Sinfonia ja Oulun Konservatorio sekä ravintola Preludi.

Auditoriotyyppisessä pääsalissa, oululaissäveltäjä Leevi Madetojan mukaan nimetyssä Madetojan salissa on 816 istumapaikkaa, joista 674 permannolla ja 142 parvella. Lisäksi salin etuosassa permannolla on 6 pyörätuolipaikkaa.

Madetojan sali toimii Oulu Sinfonia orkesterin kotisalina. Oulu Sinfonia konsertoi salissa vuosittain noin 40 kertaa.

Madetojan salin erinomainen akustiikka on alun perin suunniteltu ensisijaisesti klassisen musiikin tarpeita varten. Sali on muuntautumiskykyinen ja nykyään salissa pidetään vuosittain myös lukuisia viihdekonsertteja, viihteellisiä tapahtumia, sekä juhlatilaisuuksia ja seminaareja. Madetojan salissa järjestetään vuosittain lähes 100 tapahtumaa.

Tulindbergin sali on erinomainen kamarimusiikkisali ja on nimetty säveltäjä Erik Tulindbergin mukaan. Sali on pääasiallisesti Oulun konservatorion oppilaskäytössä, mutta Tulindbergin salissa on mahdollista järjestää myös tapahtumia. Sali on tasalattiainen 240 paikkainen sali, jossa on irtotuolit.

Pikkusali on myös pääsääntöisesti Oulun konservatorion oppilaskäytössä ja siellä voidaan järjestää lisäksi pienempiä kokoustapahtumia.

Pikkusaliin mahtuu 60 henkilöä. Sali on myös tasalattiainen sali, jossa on irtotuolit.

Musiikkikeskuksessa toimii Uniresta ketjuun kuuluva ravintola Preludi, joka toimii myös arkisin lounasravintolana.

Ravintola on auki aina, kun talossa tapahtuu.

Ravintolan takatilassa on kabinettitila, jonne mahtuu noin 60 henkilöä. Ravintola vuokraa kabinettitilaa erityyppisiin tapahtumiin.

Kulttuurikeskus Poleeni

Pieksämäki

Kulttuurikeskus Poleeni sijaitsee aivan Pieksämäen keskustan tuntumassa, lähellä muita palveluja. Matkakeskuksesta (rautatie- ja linja-autoasema) Poleeniin on alle kilometri ja lähimmät bussipysäkit sijaitsevat n. 300m päässä.

Kulttuurikeskus Poleenin on suunnitellut Arkkitehdit ky, pääsuunnittelijana Kristian Gullichsen. Rakennus voitti valmistumisvuonnaan 1989 Miljöökilpailun ja valittiin Vuoden Betonirakennukseksi.

Kulttuurikeskus Poleeni on saanut nimensä Rietrik Polénin mukaan. Fredrik, myöhemmin Rietrik tai Rietrikki Polén syntyi Pieksämäellä 1823 ja toimi sanomalehtimiehenä, kielenkääntäjänä ja opettajana. Hän oli aikansa suomalaisen kulttuuriperinnön ahkerimpia levittäjiä ja suomen kielen kehittäjä. Polénin Johdanto Suomen kirjallishistoriaan on ensimmäinen suomenkielinen väitöskirja.

Poleenissa on paljon avaraa yhtenäistä tilaa; suuresta aulasta on täysin esteetön kulku näyttelytiloihin, saliin, lehtien lukupaikalle ja kirjaston alakertaan sekä naulakoille. Naulakoiden vierestä on kulku yleisiin WC-tiloihin, joista yksi on yksi INVA-WC. Aulasta kahvilaan ja sanomalehtien lukupaikalle on muutama porrasaskelma, mutta sinne on reunoilla ja käsijohteilla varustettu luiska, jota pitkin pääsee pyörätuolilla tai rollaattorilla sekä lastenvaunujen kanssa. Kirjaston ylätasolle (aikuisten osasto, musiikkiosasto) on hissi. Aula- ja näyttelytiloissa on myös runsaasti istuimia, joille levähtää. Taidenäyttelyissä saattaa joskus olla liikkumista vaikeuttava esillepano. Salissa on induktiosilmukka.

Tapahtumatalo Raahe

Raahe

Tervetuloa tutustumaan Tapahtumatalo Raaheen!

Vilkkaan tapahtumatalomme löydät kaupungin ytimestä, läheltä merta ja Vanhaa Raahea. Monipuoliset tilamme muuntuvat palvelemaan erilaisia tarpeita – kokoukset, koulutukset, juhlat ja messut ovat osa iloista arkeamme.

Vastaamme Raahesalin toiminnasta ja olemme mukana monissa eri tapahtumajärjestelyissä. Luomme edellytyksiä erilaisten tilaisuuksien tekemiselle – ammattitaitoinen henkilökuntamme tuntee hyvin alueen toimintaympäristön ja auttaa sinua onnistumaan. Palvelemme asiakkaitamme suomen lisäksi myös englanniksi.

Tapahtumatalo Raahen toiminnasta vastaa Raahen kaupungin kulttuuripalvelut. Tiloistamme löytyy myös Raahe-opiston toimisto, Raahesalin lipunmyynti sekä näyttelytilat Galleria Myötätuuli ja Raahesalin lämpiö.

Tilaisuuksiemme tarjoiluista vastaa Kahvila-Konditoria Tiina-Elina ja elokuvanäytöksistä vastaa Movie Company Alatalo Oy.

Tervetuloa tutustumaan!

Kokouspalvelut
Tapahtumatalo Raahe muuntuu tarvittaessa isompien ja pienempien tilaisuuksien näyttämöksi.

Raahesali 
– 416-paikkainen konsertti-, kulttuuri- ja juhlasali. Permannolla 342 ja parvella 74 paikkaa. 

Fregatti-sali
– 110-paikkainen kokous- ja koulutussali: pöytäpaikkoja 48 kpl. Alakerrassa kokonaisuudessaan 70 paikkaa, parvella 40. 

Parkki-kabinetti
– Kokous- ja koulutuskabinetti, johon mahtuu enintään 25 henkilöä

Raahesalin lämpiö
– Toisessa kerroksessa sijaitseva aulatila, joka soveltuu erilaiseen messukäyttöön

Galleria Myötätuuli
– Kolmannessa kerroksessa sijaitseva taidenäyttelytila, joka soveltuu messukäyttöön ja erilaisiin juhlatilaisuuksiin. 

Kulttuuritalo Korundi

Rovaniemi

Kulttuuritalo Korundi – Pohjoinen pintaa syvemmältä

Taide avaa maailmaa pohjoisesta perspektiivistä Kulttuuritalo Korundissa.

Lapin kamariorkesterin ja Rovaniemen taidemuseon kodissa kohtaavat taiteen kokijat ja tekijät.

Jokainen käynti Korundissa on ensimmäinen. Vaihtuvat näyttelyt ja uniikit konsertit antavat aina uutta koettavaa, joka sivistää, hämmentää, inspiroi ja ihmetyttää.

Korundi on kulttuurin kivijalka Lapissa, toisesta maailmansodasta selvinnyt postiautovarikko, joka välittää viestiä nyt taiteen kautta.

Punatiilinen maamerkki on tyylikäs kokous- ja juhlapaikka, jossa ensiluokkaiset järjestelyt ja palvelu takaavat mieleenpainuvat hetket.

Korundin näyttelyt, konsertit, keikat ja klubi-illat rohkaisevat heittäytymään ja innostavat ajattelemaan.

Tampere-talo

Tampere

Tampere-talossa nautit kaikilla aisteilla, liikutut ja inspiroidut. Elämystalossamme järjestetään lähes tuhat tapahtumaa, konserttia ja kokousta vuodessa. Meille on helppo tulla, ja monipuolisissa tiloissamme viihtyvät niin pienet kuin suuretkin ryhmät. Kävijöillämme on mahdollisuus herkutella ravintola Tuhtossa ja tehdä löytöjä Tampere-talo Shopissa. Saman katon alla kotiaan pitävät myös Tampere Filharmonia ja maailman ainoa Muumimuseo. Arkea riemastuttavat elämyksemme kuuluvat ihan jokaiselle.

Tullikamari

Tampere

Yli satavuotias Tullikamari on Tampereen sydämessä sijaitseva tunnelmallinen tapahtumakeskus, joka koostuu Pakkahuoneesta ja Klubista. Tullikamari on paitsi legendaarinen konserttipaikka, myös tanssitapahtumien, teatterin ja monenlaisen muun kulttuurin lämminhenkinen estradi. Tiloissa järjestetään myös mm. messuja, myyntitapahtumia ja yritysjuhlia. Klubi toimii päivällä lounasravintolana ja kahvilana, iltaisin konserttipaikkana ja öisin yökerhona.

Tullikamari on myös Tampereen Musiikkijuhlien (Tampere Jazz Happening, Tampereen Sävel, Tampere Biennale), Tampereen Teatterikesän ja Tampereen elokuvajuhlien koti.

Turun konserttitalo

Turku

Turun konserttitalo sijaitsee Turussa Puutorin pohjoispäässä Aninkaistenkatu 9:ssä. Konserttitalon suunnitteli arkkitehti Risto-Veikko Luukkonen ja rakennus valmistui vuonna 1952, eli se on Suomen ensimmäinen konserttitalo. Rakennus edustaa funktionalistista tyylisuuntaa. Konserttitalon rakentaminen toteutettiin Turun ystävyyskaupungin Göteborgin lahjoitusvaroilla. Yhteistyön ja talon rakentamisen symboliksi pystytettiin Konserttitaloa vastapäätä olevalle Puutorilla Wäinö Aaltosen veistos Kun ystävyyssuhteet solmitaan. Patsaan kaksoiskappale on Göteborgissa kaupunginpuistossa.

Saleja on yksi ja sen akustiikan on suunnitellut Paavo Arni. 1980-luvun alussa Helsingin Sanomien ammattilaiskyselyssä Turun konserttitalo sai Suomen silloisista konserttisaleista eniten mainintoja hyvästä akustiikastaan. Saliin mahtuu yleisöä 1002 henkilöä, 633 alapermannolle ja 369 yläpermannolle. Konserttitalolla järjestetään konserttien lisäksi myös konferensseja, näyttelyitä, messuja ja muita tapahtumia.

Kulttuuritalo Martinus

Vantaa

Martinus tarjoaa ajanmukaiset ja viihtyisät puitteet erilaisille tilaisuuksille. Vantaan kulttuuripalvelut ja useat yhteistyökumppanit järjestävät kulttuurielämyksiä kaikenikäisille. Voit nauttia niin klassisesta musiikista, jazzista ja iskelmäkonserteista kuin tanssi-, stand up- ja teatteriesityksistäkin.

Ylivieskan kulttuurikeskus Akustiikka

Ylivieska

Ylivieskan Kulttuurikeskus Akustiikka nimettiin valmistusvuonnaan 2003 Ylivieskatalo Akustiikaksi. Alueellisen kulttuurikeskuksen nimi päivitettiin vuonna 2016 nykyiseen asuunsa. Monipuolisessa ja tiloiltaan joustavassa kulttuurikeskuksessa on  430-paikkainen konserttisali, 50-paikkainen näyttelysali sekä erilaisia kokoustiloja aina 30 henkilön videoneuvottelutilaan saakka. Käytössä on myös 140-paikkainen ravintolasali.

Akustiikassa järjestetään vuosittain lähes tuhat tapahtumaa, kun mukaan lasketaan koulutus- ja kokoustilaisuudet. Pääsali on varustettu nykytekniikalla niin äänentoiston- kuin valotekniikan puolesta. Kulttuurikeskus Akustiikan pääsali palvelee loistavasti niin konserttien, elokuvanäytöksien, teatteriesityksien kuin seminaarien ja luentojen tapahtumapaikkana.

Ylivieskan Kulttuurikeskus Akustiikassa toimii omat kahvila- ja ravintolapalvelut A-oikeuksineen sekä lipunmyyntipiste yhteistyössä Lipputoimiston ja Lippupisteen kanssa.